TIMES GUANGZHOU E-PARK PHASE Ⅱ
READ LESS READ LESS READ MORE

Location: Guangzhou, China

Client:  Times Property

Time: 2018-2022

Gross Floor Area: 102,090 sq m

Type: Office, Commercial

Architect: EID Architecture

Design Principal: Ping Jiang, AIA

Design Team: Michael Morgan, RIBA, Sean Lu, Michelle Bao, Kai Ding, Mingwei Shen, Peggy Tang, Jin Meng, Ze Wang, Fangzi He, Xinyi Lu, Ratima Suwanrumpha, Tong Zheng, Yanyan Chen, Wendy Wang

Consultants

MEP Engineer: Ove Arup

 

Located alongside of Hanxi Avenue, Panyu District, Times E-Park Phase II is tailor-made for Guangzhou city to build a comprehensive complex integrating shopping mall, grade-A office, cultural theater and exhibition hall as the first horticultural landmark in the south of Guangzhou, with a total construction area of about 100,000 sq m.

 

As an important historical city and the birthplace of Ling-nan culture, Guangzhou has changed tremendously after decades of urban development. It has been positioned as a international city, aiming at demonstrate the superiority of the socialist system. Located alongside the Zhujiang river, Guangzhou has gradually formed a multi-centered network urban structure based on the natural pattern of mountain, water, buildings, field and sea.

 

Adjacent to Hanxi Changlong subway station in Guangzhou, this project comprises a 80 meter tall tower, consisting of office areas and shopping center, a 60 meter tall office tower, and a seven floor podium containing theater, exhibition hall and extensive retail areas. The design integrates architecture, urban park and art space with taking consideration cultural innovation into the core concept, generating the relationship between architecture and nature as well as city and village. These program components are carefully and strategically organized in both vertical and horizontal dimensions, creating a vibrant urban center which is permeable and porous at the base.

 

A design that allows for a visual and spatial porosity and connectivity at multiple levels creates a place of understated monumentality within a contextually harmonious architecture. It dissolves the overall mass of the lower portion into the surrounding context to create a more humanistic approachable scale. Dynamic facade and unique appearance are engaged by the methods of overhanging and stacking. A design that is responsive to the city's cultural feature and historical fabric offers a new iconic identity for Guangzhou.

 

To reflect village-in-city alike atmosphere, the commercial visual effects are created through  juxtapositioning various programs on the facade, stimulating the city’s diversity and vitality. Art work and entertainment features are located along the route to create a vibrate urban living room along with landscape and garden terraces integrated with the ascending terraces connecting the natural landscape of the route with the natural environment of the park to further enhance an overall design integrity and complexity. The landscape features of hills and terraced fields in guangzhou are infused to create a pleasant and comfortable urban spatial experience.

Return To Top